نحوه بازیابی اطلاعات NAS Storage و انواع نرم افزار مخصوص آن:
ریکاوری و بازیابی اطلاعات NAS یا NAS data recovery به فرآیند بازگشت اطلاعات از درایو، سرور یا زیر ساخت ذخیرهساز متصل به شبکه (NAS)، گفته میشود. به کمک فرایند ریکاوری کلیه اطلاعات حذف شده، خراب یا غیرقابل دسترس در NAS و یا هر یک از اجزای ذخیرهسازی آن از طریق نرمافزارهای خاص امکانپذیر و قابل بازگشت است. دستگاههای NAS بهدلیل برخورداری از تکنولوژی RAID، علاوه بر اینکه اطلاعات را ذخیره میکنند، قابلیت بازیابی و ریکاوری آن را در یک بستر پرسرعت و ایمن نیز دارند.
در نتیجه استفاده از نرمافزارهای خاص و آشنایی با نحوهی ریکاوری به شما کمک می کند تا دادههایی که به نظر میرسد برای همیشه گم کرده اید را بازیابی کنید. در این مقاله ما قصد داریم تا شما را با نحوه ریکاوری و بازیابی اطلاعات NAS Storage و انواع نرم افزار آن آشنا کنیم با ما در ادامه این مقاله همراه باشید.
NAS چیست:
NAS مخفف اصطلاح Network Attached Storage است و همانطور که در بخش بالا گفتیم یکی از پرکاربردترین سیستمهای ذخیره سازی اطلاعات در دنیا است که به صورت یک سرور عمل میکند از این دستگاه اصولا جهت مدیریت فایلهای سازمانی و به اشتراکگذاری آنها برای کاربران استفاده میشود. ذخیره سازی روی این سیستم بسیار ایمن و پرسرعت است.
چرا که NAS از تکنولوژی RAID استفاده میکند و کاربران بر اساس نیازهای خود میتوانند تنظیمات رید را تغییر داده و از آن استفاده کنند. از مزایای دیگر nas storage میتوانیم به اشتراک گذاری فایل ها بین چند کاربر که سرعت آن نسب به فایل سرور سنتی بیشتر است اشاره کنیم. ذخیره سازی NAS از نوع File Level است و بیشتر برای استفاده از عنوان اشترک گذاری فایل (File Sharing) در شبکه مورد استفاده قرار میگیرد.
ضرورت بازیابی اطلاعات در NAS:
NAS یا دستگاه ذخیره سازی متصل به شبکه یک عضو ضروری از شبکه در هر سازمان و شرکت است. وظیفه این دستگاه ذخیره سازی داده ها و اطلاعات مهم می باشد، و از دست دادن اطلاعات و داده ها میتواند تاثیرات منفی ای بر روی سازمان و یا شرکت ها بگذارد.
امروزه بیشتر کاربران برای محافظت از مهمترین فایلها و اطلاعات اقداماتی انجام میدهند، که امکان دارد دستگاه NAS به دلایل مختلف متوقف یا خراب شود. برای اینکه هر کسبوکار یک عملکرد کارآمد داشته باشد، نیاز به یک راهحل قابل اعتماد برای ریکاوری و بازیابی اطلاعات NAS دارد، تا از دست رفتن فایلهای مهم و دادههای حیاتی جلوگیری کند.
نحوه ریکاوری و بازیابی اطلاعات NAS:
حذف اشتباهی دادهها مانند: انتخاب پوشه اشتباه، خرابی یک یا چند درایو، آپدیت ناموفق سیستمعامل NAS، قطع برق، مشکلات مختلف در هنگام تغییر پیکربندی مانند تغییر اندازه یا جایگزینی دیسک در RAID، آسیبهای سختافزاری و … از دلیل هایی هستند که باعث از دست رفتن اطلاعات میشوند.
اگر اطلاعات از بین رفته باشد، عاقل ترین کار این است که دستگاه را خاموش کرده و با یک شرکت در زمینه خدمات بازیابی تجهیزات شبکه تماس بگیرید. اما گزینهی دیگری نیز دارید و آن استفاده از نرمافزارهای مخصوص بازیابی اطلاعات می باشد که اصولا باید هزینه زیادی را برای آن پرادخت کنید، اما آسان ترین گزینه که باید در نظر داشته باشید استفاده از یک نرم افزار خاص ریکاوری و بازیابی اطلاعات NAS است.
جهت بازیابی اطلاعات NAS باید مراحل زیر را به طور دقیق انجام دهید:
- در ابتدای کار هارد دیسک را از جعبه NAS خارج کرده و آن را به مارد برد سرور (یا USB خارجی را به آداپتور SATA\IDE) وصل کنید.
- نرم افزار مخصوص را نصب کنید و بعد از آن اجرا نمایید.
- بعد از راه اندازی، برنامه به طور خودکار تمامی دیسک های وصل شده را شناسایی میکند؛ مانند تصویری که در زیر می بینید.
- در این قسمت شما باید RAID مونتاژ شده که دارای اطلاعات کاربر است را پیدا کنید. با کلید اسکرول ماوس کل فضای RAID در سطوح مختلف را بررسی کنید، بهطور معمول بزرگترین سطح حاوی فایلهای کاربر است. اگر رنگ قرمز در نماد ذخیرهسازی وجود داشته باشد، بدین معنا است که این فرایند در حالت تخریب قرار دارد.
- اگر در این قسمت پیکربندی رید خراب شده باشد؛ ممکن است نرم افزار قابلیت پیدا کردن خودکار اطلاعات را نداشته باشد و نتواند آن را بازسازی کند، در نتیجه به صورت دستی آن را انجام دهید:
- در این قسمت کلید NEW RAID را بزنید تا RADID BUILDER در رابط نرم افزار باز شود.
- هر یک از قسمت های مهم را به رید اضافه کنید. در اینجا بهتر است به جای کل درایو بخش های مهم اطلاعات را به آن اضافه کنید. روی هر یک از آنها دوبار کلیک کنید و گزینه افزودن به رید را اضافه کنید.
- بعد از آن درایو ها و پارامتر های رید را به وسیله کلید های فلش به ترتیب بچینید.
- در قسمت Virtual RAID configuration اطلاعات را بررسی کنید و در صورت نیاز آنها را تغییر دهید.
- Build this RAID را فشار دهید و نرمافزار این آرایه را به لیست دستگاهها اضافه کنید.
- بهطور معمول حافظه RAID نصب شده حاوی یک پارتیشن Singe است. برای ارزیابی وضعیت دادهها، آن را انتخاب کنید. اگر فایلها دست نخورده به نظر میرسند، RAID را درست ساختهاید، در غیر این صورت این 5 مراحل قهوه ای رنگ را با دقت تکرار کنید.
- برای یافتن اطلاعات از دست رفته باید اسکن ذخیرهسازی را با استفاده از ابزار مربوطه از نوار ابزار انتخاب و اجرا کنید. دقت کنید که تمام فایلهای سیستم و غیرضروری از حالت انتخاب خارج کنید و سپس روی (Start scan) کلیک کنید.
- هنگامیکه فرآیند اسکن به پایان رسید، روی (YES) کلیک کنید تا نتیجه اسکن به دست آمده ذخیره شود.
- برای ذخیره موارد ضروری، روی گزینه (Define selection) کلیک کنید، و فایلهای مهم را علامت بزنید. سپس گزینه (Save Selection) را فشار دهید. مقصدی برای دادههای بازیابی شده انتخاب کنید فقط مطمئن شوید که در یکی از درایوهای منبع نباشد.
نرم افزارهای ریکاوری اطلاعات NAS:
پیدا کردن بهترین نرم افزار ریکاوری و بازیابی اطلاعات NAS در بازار وب میتواند بسیار چالش برانگیز باشد، زیرا انتخاب یک نرمافزار رایگان یا پولی که هم ایمن باشد و هم از سرعت بالایی برخوردار باشد، به احتمال زیاد دشوار خواهد بود. بنابراین ما یک لیست از بهترین نرمافزارهای بازیابی اطلاعات NAS در سال 2020 را تهیه کردهایم که عبارتند از:
- نرمافزار بازیابی اطلاعات GetDataBack:
یکی از بهترین نرمافزارهای در زمینه ریکاوری و بازیابی اطلاعات NAS می باشد، که از هر فایل سیستمی مانند FAT ،FAT12 ،FAT16 ،FAT32 ،NFTS ،SSD ،HDD، درایو فلش و … پشتیبانی میکند. از دیگر مزایای این نرم افزار میتوانیم به موارد زیر نیز اشاره کنیم که عبارتنداند از:
- تمام اطلاعات درایو را بازیابی میکند
- بازیابی نام فایل ها و ساختار دایرکتوری
- طراحی ایمن و فقط خواندنی
- رابط کاربری بصری
- عملیات رعد و برق سریع
- پشتیبانی از تمامی هارد، SSD، فلش کارت، USB
- برنامه 64 بیتی بومی تحت ویندوز 64 بیتی
- بازیابی درایوهای بسیار بزرگ با حجم بالا
- نرمافزار بازیابی اطلاعات DiskInternals:
یکی از قویترین نرمافزارها برای ریکاوری و بازیابی اطلاعات NAS است که از اسکن، جستجو، ترکیب قطعات تا بازیابی و تکمیل کار را بهطور خودکار انجام میدهد. البته میتوانید کل فرآیند را بهصورت دستی نیز انجام دهید. این برنامه میتواند هر نوع آرایه دیسک را بازیابی کند. ویژگی های این نرم افزار عبارتنداند از:
- قابلیت بازیابی پارتیشنها از روی دیسک فیزیکی و مجازی
- امکان پیشنمایش اطلاعات بازیابی شده پیش از ذخیره کردن
- امکان بازیابی عکسها، فیلمها، فایلهای صوتی و …
- سازگاری با NTFS/FAT32
- دارا بودن محیط گرافیکی ساده و کاربر پسند
- نرمافزار بازیابی اطلاعات ZAR:
نرمافزار ZAR یا Zero Assumption طیف گستردهای از گزینههای بازیابی را در اختیار کاربران قرار میدهد و از درایورها و فرمتهای مختلف دیسک پشتیبانی میکند.
- بازیابی اطلاعات از طریق نرمافزار ReclaiMe:
این برنامه نیز رایگان بوده و اسکن پوشهها، فایلها و قطعات آسیبدیده در دستگاه NAS را بازیابی میکند، اما برای ریکاوری HDD و SDD باید به نسخهی Premium ارتقا دهید.
- شما قادر به پیش نمایش فایل های بازیابی شده قبل از پایان پردازش توسط نرم افزار می باشید.
- قابلیت پیش نمایش به شما در انتخاب فایل های بازیابی شده کمک خواهد کرد
- بازیابی دسته ای فایل های گوناگون
- سرعت بالا در پردازش و بازیابی اطلاعات
- قابلیت بازیابی اطلاعات از فلش ها، مموری ها، هارد های اکسترنال، دوربین های دیجیتال، هارد دیسک و …
- رابط کاربری آسان نرم افزار
- نرمافزار بازیابی اطلاعات R-Studio:
این نرمافزار رایگان است و دادهها را از حافظه RAID مبتنی بر فناوری NAS بازیابی می کند.
- بازگردانی فایل های پاک شده توسط کاربر یا توسط سیستم عامل
- امکان بازیابی اطلاعاتی که توسط ویروس پاک شده است.
- بازیابی فایل از درایو های فرمت شده یا پارتشین بندی شده
- امکان بازیابی اطلاعات از درایو های شبکه
- محیط کار بسیار ساده و آشنا (شبیه به اکسپلورر ویندوز)
- پشتیبانی از فایل سیستم های ویندوز، لینوکس، مکینتاش
- امکان نمایش محتوای فایل ها قبل از بازیابی
- نمایش فایل های قابل بازیابی از هر درایو
- بازیابی اطلاعات پاک شده از کارت حافظه موبایل و دوربین دیجیتال
- امکان ریکاوری فایل های فلش مموری USB و هارد اکسترنال
- امکان جستجو بر اساس نوع فایل (عکس، فیلم، موسیقی و …)
و در آخر باید بگوییم که هزینه ریکاوری اطلاعات دستگاه NAS به چند عامل بستگی دارد که عبارتند از:
- نوع دستگاه NAS
- تعداد هارد های استفاده شده در دستگاه NAS
- نوع RAID دستگاه NAS
- نوع خرابی دستگاه NAS یا هارد های استفاده شده در دستگاه NAS
- مشکلات سخت افزاری هارد NAS
- مشکلات نرم افزاری هارد NAS
- مهمترین عامل تعیین کننده هزینه، دستکاری نشدن دستگاه NAS بعد از خرابی و از دست دادن اطلاعات دستگاه NAS است.
منبع:
نحوه و بازيابي اطلاعات NAS Storage و انواع نرم افزار مخصوص آن
:: بازدید از این مطلب : 290
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0